Dabekausen heeft in samenwerking met de Engelse fabrikant McConnel de bekende series compacte armmaaiers door ontwikkeld voor aanbouw op shovels.

Waarom de nieuwe PA4330?

  • Uitermate geschikt voor aanbouw aan shovel
  • Uitgevoerd met hydraulisch links-rechts armdraaiing
  • Standaard met mechanische werktuigdraaiing 180o
  • Reikwijdte 3.40 of 4.30 meter

Stijgende vraag naar compacte armmaaiers

Vanwege het almaar breder wordende aanbod aan compacte wielladers op de Nederlandse markt ziet Dabekausen de laatste jaren een stijgende vraag naar professionele armmaaiers welke geschikt zijn voor opbouw op dit type werktuigdrager. Vooral de professionele gebruiker in de hagen snoei ziet al geruime tijd de voordelen van het werken met een shovel/armmaaier combinatie.

McConnel machines bij Dabekausen

Jarenlang heeft Dabekausen de aanpassingen aan de door McConnel geleverde machines zelf gedaan. Machines werden uit elkaar gehaald en diverse speciale aanpassingen werden in eigen beheer ontwikkeld en geproduceerd. Sommige onderdelen van deze vaak nieuwe machines bleven over of werden in enkele gevallen los verkocht.

Productie in eigen hand bij Dabekausen

Om uniformiteit in productie en kwaliteit op hoog niveau te behouden heeft Dabekausen de productie van de hydraulische draaiing in eigen hand genomen. McConnel levert de complete armdelen, ventielenblokken en vanzelfsprekend de elektrisch-proportionele besturings-unit. Dabekausen monteert dit op de nieuw in eigen huis ontwikkelde hydraulische links-rechts onderbouw. De klant kan kiezen op welke shovel het geheel wordt opgebouwd. Eventueel kan dit in de werkplaats bij Dabekausen of lokaal bij de dealer; ontzorgen van de machinist en opbouw naar klantwens zijn hierbij de steekwoorden.

Standaard met mechanische werktuigdraaiing 180°

Standaard worden de machines geleverd met een mechanische 180 graden werktuig draaiing, waarbij het tevens mogelijk is om het werktuig onder een hoek van 15o naar voren te laten werken, zowel bij rechts als ook bij links werken. Deze eigenschap is ideaal bij het werken met een werktuigendrager, waar de cabine kort op de armmaaier zit.

In productie

Na een succesvolle presentatie op de Groene Sector Vakbeurs in januari is de productie van de eerste serie machines inmiddels opgestart.

of heeft u een vraag?

Zoeken

Geef uw zoekterm in en druk op enter