McConnel heeft zijn assortiment op afstand bestuurde maaiers uitgebreid met de introductie van de nieuwe ROBOCUT T500. De nieuwe 48 pk ROBOCUT overbrugt de kloof tussen de huidige 40 pk ROBOCUT T400 en de grotere, zwaardere T600 & T800 serie Robocut machines.

De krachtige remote control

De T500 is een multifunctionele maaimachine die kan werken in de kleinste ruimtes, op hellingen tot 55° of waar de toegang zeer moeilijk is. Het vermogen komt van een 48pk driecilinder Perkins dieselmotor die voldoet aan de laatste Stage V emissievoorschriften zonder dat er Adblue nodig is. Met een koppel van 166 Nm beschikt de nieuwe T500 over alle nodige prestaties om zelfs de meest uitdagende taken aan te pakken. Voorzien van twee dubbelwerkende hydraulische functies kan de T500 verschillende werktuigen dragen zoals een grasmaai rotor, een bosbouwkop, een stobbenfrees, een dubbelwerkende messenbalk, enzovoort. De Robocut T500 onderscheidt zich dankzij zijn vermogen, prestaties, betrouwbaarheid en robuustheid volledig van andere op afstand bediende machines. De uitzonderlijke stabiliteit van deze multifunctionele T500 wordt gegeven door een laag zwaartepunt, een speciaal oliecarter en rupsbanden voor een uitstekende grip. De hydrostatische aandrijving beschikt over twee snelheid ranges: 0-4 km/u bereik één voor zware maai- en mulch-werkzaamheden en 0-7 km/u in bereik twee voor lichtere taken en terreintransport. De rupsbanden zijn standaard met hoge superrubber nokken uitgerust. Optioneel zijn andere versies leverbaar zoals met stalen nokken en zelfs met spikes voor extreme grip.

Waarom de T500?

Dubbele ROPS beugels en volledig gesloten, volledig metalen carrosseriepanelen voorkomen niet alleen het binnendringen van stof en puin, maar bieden ook uitstekende bescherming en duurzaamheid bij het werken in zware omstandigheden. Een Hetronic afstandsbediening zorgt voor een intuïtieve en eenvoudige bediening van de T500 en biedt een werkbereik van 150 meter. Twee grote joysticks zorgen voor de bediening van bewegingen, sturen en aanbouwdelen, terwijl belangrijke functies zoals motorbediening, rotorinschakeling, spoorvervorming en noodstop allemaal met één druk op de knop toegankelijk zijn. Veiligheid van de machiist is een van de voornaamste doelstellingen; het werken middels een afstandsbediening vermijdt verschillende werkrisico's voor de bestuurder: lawaai, trillingen, blootstelling aan uitlaatgassen en het spatten van gemaaide vegetatie of puin. De McConnel Robocut T500 is ontworpen om in de zwaarste omstandigheden te kunnen werken. De machine kan het beste worden omschreven als een op afstand bediende maaimachine met vermogen en prestaties die vergelijkbaar zijn met die van een klassieke tractor met aanbouwwerktuig.

de nieuwste van Robocut: T500

T500 Uitgelicht

De fundamentele kenmerken van de T500 zijn: kracht, betrouwbaarheid, sterkte en hoge efficiëntie. Service, aftersales, garantie en een gewaarborgde onderdelenvoorziening zijn gegarandeerd door 15 jaar ervaring van Dabekausen. Dabekausen heeft machines voorradig en kan geheel vrijblijvend een demonstratie ter plaatse organiseren.

of heeft u een vraag?

Zoeken

Geef uw zoekterm in en druk op enter